MENÜ

                                                                                                             

A peptides étrend kiegészítők

A környezetszennyezés és a hiányos táplálkozás okozta legyengült immunrendszerrel rendelkező emberek száma évről évre növekszik. Az egészségügy teljes statisztikája azt bizonyítja, hogy eljött az ideje megváltoztatni a szokásos életvitelt és a gyógyászatról kialakult összkép egészét. Ebben a
kérdésben pedig fontos az egyéni hozzáállás.

 

-biztosítja az idő előtti öregedés megelőzését,
.elősegíti az anyagcsere normalizálását,
-növeli a szervezet ellenállását és erejét mindenféle romboló mellékhatás nélkül.


Naponta egy (maximum kettő) kapszula bevétele teljesen elegendő a maximális hatás eléréséhez.


 

 

Cinszil-t

Kiválóan alkalmazható: az idő előtti öregedés megelőzésére, az immunitás és antioxidáns státusz erőteljes növelésére, illetve feszültség, stressz, álmatlanság esetén. Segítséget nyújt stroke valamint agy- és fejsérülések, allergia, bőrbetegségek, szénhidrát- és zsíranyagcsere, cukorbetegség, érelmeszesedés, vasoneurosis, magas vérnyomás esetén. Számos más hatóanyagon kívül főbb összetevői a cink, glicin és a B6 vitamin

Még pár szóban a cinkről…

A cink elengedhetetlenül szükséges szervezetük összes sejtjének egészséges működése érdekében. Fontos szerepet lát el az anyagcsere szabályozásában, főbb hormonjaink valamint több mint 200 enzim működését szabályozza. Segít beállítani vérünk sav-bázis egyensúlyát. A cink elősegíti a fehérje szintézisét és az egészséges testsúly visszaállítását.

Az aszkorbinsavhoz hasonlóan a cink hátráltatja a vírusos fertőzések terjedését, ösztönzi a fehérvérsejt-képződést (immunrendszerünk egyik daganatellenes összetevőjét) - és védi a neutrofilokat, a T-limfocitákat és természetes daganatellenes sejtjeinket. Elősegíti a sebek regenerálódását, az izom működését, és feltehetőleg az agyműködést is befolyásolja. Szinte az összes bőrbetegség tünete alábbhagy, vagy elmúlik szervezetünk cink készletének növelése esetén. A cink másik fontos tulajdonsága, hogy képes korrigálni a vér cukorszintjét. Az ásvány segít a hasnyálmirigynek kitermelni az enzimet, és védi a vele összekapcsolt területeket azokon a sejtmembránokon, amelyek felelnek a hormon bejutásáért a sejtekbe.

 

Glicin

A glicin jelentősen javítja a cink feldolgozását és emellett egy sor kiváló tulajdonsággal rendelkezik. Képes csökkenteni a pszihoemiciós feszültséget, az agresszivitást, konfliktus hajlamot, emelni a szociális adaptációt, javítani a közérzetet, segíteni az elalvásban és normalizálni az alvást, növelni a szellemi munkaképességet, csökkenteni a központi idegrendszer működését romboló alkohol és gyógyszer készítmények mérgező hatását.

A B6 vitamin

A piridoxin (B6 vitamin) különféle feladatokat lát el, melyek közül a legfontosabb, hogy biztosítja az aminosavak anyagcseréjét. Emellett részt vesz olyan neuromediátorok cseréjében, mint a szerotonin és a dopamin. A neurofiziológusok véleménye szerint, a depresszióban szenvedő emberek nagyobb mennyiségben kell hogy szedjék a B6 vitamint.

A piridoxin (B6) részt vesz a vörös vérsejtek (eritrocitek) és a hemoglobin újratermelésében.

A piridoxin nem csak a fehérje anyagcserében játszik fontos szerepet, hanem a zsír- és szénhidrát anyagcserében is. Fontos szerepe van az izmokban és májban összegyűlt szénhidrát vérbe történő eljuttatásába. Ez a folyamat nagyon fontos a több milliárd idegsejt folyamatos glukóz ellátásában. Ebben a folyamatban a szervezetben lévő B6 vitamin közel fele vesz részt. A piridoxin hiány az antitest számának csökkenéséhez, valamint a kórokozókkal szembeni védekező-mechanizmus romláshoz vezet.

 

20 tabletta /1,0g
Ár: 2855 Ft.-
240 pont

 


 

Kalcil-T

A Kalsil-T összetétele természetes citrátokat, kalcium- és magnézium karbonátot, A, D3,E vitaminokat tartalmaz, így a kalcium a lehető leghatékonyabban kerül feldolgozásra A kalcium bioelérhetősége és feldolgozottsága a e termékben, eléri a 70%-ot (egy egyszerű kalcium feldogozottsága csupán 2-8 %)

Mikor alkalmazható? Elsősorban: idő előtti öregedés, idegrendszeri-agyi problémák esetében: agyi elégtelenség, depresszió, álmatlanság, memóriazavar, szédülés, fülzúgás, fokozott szellemi és fizikai stressz, szembetegségek esetén Szív és érrendszer zavarok esetében: fejfájás, hipertóniás betegség, koszorúér-betegség, véralvadási zavarok. Mozgásszervi betegségek esetén: csontritkulás, törés, reuma, ízületi gyulladás. Hormonális problémáknál: növekedés-lassulás, klimax, cukorbetegség. Kiválóan alkalmazható bőrbetegségek és májgyulladás esetén is.

Kalcium

A különleges fehérjék mellett a kalciumionok biztosítják a bőr keménységét és rugalmasságát. A kalcium jelentős hatást gyakorol az idegrendszer működésére,ezáltal egyensúlyt biztosítva az agykéreg gerjesztési és gátlási folyamatai között. A kalcium részt vesz az idegimpulzusok átadásában és az izmok összehúzódásában. A kalcium biztosítja az izmok megfeszülését és kiengedését. A szervezet kalciumhiánya csontritkuláshoz és törékenységhez vezet. Kalcium hiány esetén álmatlanság, idegesség, növekvő pulzusszám, magas vérnyomás jelentkezik.

Megállapítást nyert, hogy az idősödéssel nemcsak a kalcium bélből való felszívódásának csökkenése, hanem a D vitamin bélből való felszívódásának csökkenése is, valamint a bőr D vitamin termelésének csökkenése is bekövetkezik. Emellett, mivel a kalcium és a D vitamin fontosabb táplálék anyagai ugyanazon élelmiszerekben találhatóak meg, a kalciumszegény étel, általában, D vitamint sem tartalmaz. A szerves kalcium még egy fontos aspektusa - a daganat megelőzési szerepe. A kalcium működésével válik aktívvá a kalmodulin - a fehérje sejtjeinek regulátora. A kalcium sejten belüli és kívüli aránya, a kalcium ionok membrán permeabilitása alapvető fontosságú a sejtek mitotikus aktivitásánál.

 

 

Magnézium

A Magnézium fiziológiai szerepe abban rejlik, hogy koenzimként vesz részt egy sor fontos enzimatikus folyamatban. A magnézium strukturális komponense az enzimek széles körének (kb. 300), beleértve az adenozin-trifoszfát függő enzimeket. Szívvédő hatással rendelkezik, kedvező hatást vált ki ritmuszavaroknál, szívkoszorúérnél, beleértve a szívizom infarktust. Javítja a szívizom oxigén ellátását, és ezáltal korlátozza a károsult területet. Egyidejűleg a magnézium értágító hatással is bír és elősegíti a vérnyomás csökkenést.

A magnézium egy stresszoldó makro-részecskeként működik, mely normalizálja idegrendszer működését idegfeszültség esetén. Cukorbetegségnél a magnézium megakadályozza az érrendszeri szövődményeket és javítja a hasnyálmirigy béta sejtjeinek funkcióit. A légúti rendszerek megbetegedésnél elősegíti a hörgök tágulását és a hörgőgörcs elmúlását. Mindkét esetben a magnézium fontos tényező a megelőzésben A magnézium kedvezőleg hat a reproduktív rendszerre. A női klimax időszakában csökkenti a menopauzával járó kellemetlen tüneteket.

 

Az Imusil a ma kapható egyik legjobb immunerősítő. Erősíti az immunrendszert, megvéd a fertőző betegségekkel szemben, illetve kezeli azokat. Kiküszöböli a környezetszennyezés állandó hatásait, kezeli az allergiát és kiválóan alkalmazható fokozott antibiotikum fogyasztás esetén. Alkalmazható krónikus betegségek, emésztőrendszeri betegségek (elhízás, anyagcserezavarok, krónikus gyomor- és bélbetegségek), szív, tüdő és máj betegségek, onkológiai betegségek, kimerültség, stressz, nagy fizikai terhelés, intenzív sportolás esetén.

Az Imusil teljesen ártalmatlan, felnőtt és gyermek egyaránt szedheti, mert ahogy a többi termékünknek, az Imusilnak sincs mellékhatása. Az Imusil, a hosszú élet, egészség, a szellemi és fizikai erőnlét záloga.

20 tabletta /1,0g
Ár: 2855 Ft.-
240 pont

 


Imusil

 

Hogyan működik az Imusil?

A születést követő első pár hétben történik meg a bélrendszerben, a természetes baktériumflóra kialakulása. Egy teljesen egészséges felnőtt ember bélrendszere tele van sok millió baktériummal, melyek elősegítik a különféle élettani folyamatok lezajlását.

A természetes baktériumflóra elősegíti az emésztést, lebontva az élelmiszerek egyes összetevőit, így gyorsítva a hasznos anyagok mielőbbi felszívódását. E baktériumok szintetizálják a K és C vitaminokat, valamint a B csoport egyes vitaminjait, elősegítik a D vitamin, vas, kalcium és sok más komponens felszívódását. A lakto- és bifidobaktériumok nem kis szerepet játszanak a nyálkahártya helyreállítási folyamatában.

Mennyiségük csökkenésének következménye a káros baktériumok bélrendszeri elszaporodása és aktivizálódása. Megbomlik a bél bakteriális egyensúlya, amely dysbacteriosist idéz elő. A dysbacteriosis, a bél mikroflórájának felborult mennyiségi és minőségi egyensúlya A föld lakosságának több mint 50 %-a szenved különböző fokú dysbacteriosis-ban.


Az antibiotikumok elterjedése és az emiatt kialakult, túlzott antibiotikum fogyasztás következtében, egyre jobban alkalmazkodó-mutálódó vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók jelennek meg, melyek további fertőző betegségeket okoznak. A fertőző betegségek számának emelkedése, valamint a vírusos, gombás fertőzések, és az allergia elterjedésével, mind inkább előtérbe kerülnek az ember természetes mikroflóráját támogató, mikroflórás készítmények. A hagyományos antibiotikumos kezelések helyett mind inkább használják az úgy nevezett probiotikumokat, melyek hatékonysága semmivel sem rosszabb.

Az Imusil az egyik leghatékonyabb ilyen probiotikum. Összetételében megtalálhatóak az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan sejtfal- lakto- és bifidobaktériumok komponensei, amelyek az emberi test számára hasznos mikroflóra normális életterét képesek biztosítani. Ezen kívül a készítmény dúsítva van olyan természetes immun-modulátorokkal, mint a C-vitamin és kasvirág kivonat. Az orvostudomány jelenlegi fejlettségi szintjén Kelet-Európában nincs analógja ennek a készítménynek.

20 kapszula /0,31g
Ár: 3120 Ft.-
280 pont


 

 

Olekap

 

 

Az Olekap hatékonyan erősíti az öregedési folyamat lassulását. Elsősorban szív és érrendszeri problémáknál – trombózis, hipertóniás betegség, koszorúér-betegség – segít, megelőzhető vele a szívinfarktus és a stroke. Anyagcserezavarok esetén - zsíranyagcsere-problémák, cukorbetegség, magas koleszterinszint- hatásos segítség. Kemo- vagy radioterápia utáni alkalmazása nagyban hozzájárul a rehabilitációhoz. Túlzott immunválasz, allergiás reakciók esetén is bevált.

Számos más hasznos komponens mellett az Olekap főbb összetevői az ír lazac-olaj, vörös pálmaolaj, szójaolaj.

ÍR LAZAC-OLAJ, A ÉS E VITAMINNAL

Az Olekap étrend-kiegészítőben található A és E vitaminok, valamint a többszörösen telítetlen zsírsavak kombinációja elősegíti a véralvadás és vérnyomás helyreállítását, meggátolja a trombózis kialakulását. A lazacolaj komponensei – mint például a nagy koncentrátumban jelen lévő és pótolhatatlan omega3 zsírsav- csökkentik a vér koleszterin szintjét, megelőzik az érelmeszesedés kialakulását, a sejtfalak építőanyagaként szolgálnak, csökkentik a fájdalomérzetet, illetve a krónikus gyulladások kialakulását.

Vörös pálmaolaj

A vörös pálmaolaj az E vitamin (tokoferolok és tokotrienolok) természetes forrása. Gyakorlatilag, szinte az összes növényi olajban találunk tokoferolt, viszont a vörös pálmaolaj az egyedüli, amely bőségesen tartalmaz tokotrienolt is. A tokotrienol elősegíti az erek megtisztítását a koleszterin lerakódástól, gátolja a trombózis kialakulását, ezáltal jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A tiszta vörös pálmaolaj használata nagyon hatékony cukorbetegség, elhízás, gyomor- és bélpanaszok, fekély, magas vérnyomás, az angina, a szívizom infarktus, a bőrbetegségek, csontgyulladás, katarakta esetén. A vörös pálmaolaj gátolja a torok-, tüdő-, mell-, bél-, és gyomorrák kialakulását.

Szójaolaj

Az összes növényi olaj közül a szójaolaj rendelkezik a legnagyobb biológiai aktivitással és 98 %-ban feldolgozásra kerül a szervezetünk által. A szójaolaj a létszükséglethez nélkülözhetetlenül fontos, többszörösen telitetlen zsírsavat (tokoferolt) tartalmaz, amely egyben természetes antioxidáns is. Tartalmaz még lecitint, amely szabályozza a koleszterin szintet. A szójaolaj javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert.

 

30 kapszula /0,84g
Ár: 4010 Ft.-
360 pont


 

REGENART

 

 

A Regenart védi a csont- és porcrendszert, ösztönzi a porc helyreállításához szükséges faktorok létrehozását, helyreállítja a sérült ízületeket, de generatív ízületi és gerinc betegségekben is hatásos. Csökkenti az ödémát és gyulladást.

Májvédő funkciók: krónikus mérgezés, krónikus hepatitis, csökkent májfunckió. Hatásos segítség idegrendszeri problémáknál, mint például a biliáris dyskinesia (akaratlan mozgás), és a gyulladásos tünetekkel járó allergiáknál Számos más összetevő mellett a Regenart főbb komponensei a taraksacin, articsóka, dihydroquercetin, és a kondroitin szulfát.

 

Taraksacin

A gyermekláncfű gyökér kivonata monoterpén glikozidet, vagyis taraksacint tartalmaz. Az emberi szervezetben a taraksacin kettős funkciót tölt be. Egyfelől hat az ízület belső folyadékának (ami az ízületi porc tápláló környezete) minőségi összetételére, másfelől ösztönzi a porcszövet- helyreállító tényezők kialakulását. Mindez a máj anyagcsere folyamatainak gyorsításával következik be. A Regenart védi és helyreállítja az ízületi felületeket a taraksacin kettős hatásán keresztül (a porcszövet természetes cseréje az ízület belső folyadéka által). Ennek köszönhetően a porcszövet kitisztul és újfent visszanyeri önlétrehozó képességét.

Articsóka

Az articsóka kivonat erős májvédő, a tartalmát képező aktív anyagok védik a májsejteket (a nitrovegyületek, alkaloidák, nehézfémek sói, alkohol okozta) mérgezéssel szemben. Az articsóka kivonat növeli a koinzulin kitermelését , hatással van a lipidek, koleszterin, ketontestek anyagcseréjére és javítja a máj méregtelenítő funkcióját. Az articsóka kivonat ugyanakkor epevédő hatással is rendelkezik. Növeli a kitermelt epe mennyiségét, valamint az epesók kiválasztását. Elősegíti az emésztést, megelőzi az epehólyag-gyulladás kialakulását, csökkenti a gáztermelést és szabályozza a bélműködést. Az articsóka kivonatnak vízhajtó képessége is van, ugyanakkor csökkenti a vér nitrogén-tartalmú vegyületeinek szintjét. Az articsóka kivonat csökkenti a vér koleszterin tartalmát. Az érelmeszesedés megelőzésében és gyógyításában is használják.

Dihydroquercetin

Az alkoholos italokhoz hozzáadott dihydroquercetin jelentősen csökkenti az alkohol káros hatásait, csökkenti a másnapossági érzetet és az alkohol további dózisának szükségletét, ezáltal is csökkentve az alkoholfüggőséget. Azon tulajdonsága, hogy csökkenti a vérben - a koleszterin felhalmozásáért felelős anyagoknak a magas sűrűségű lipoproteinek számát, lehetővé teszi felhasználását az érelmeszesedésnél, mint megelőző  készítmény.

A testszövetek fokozott stabilitása a magas vércukorszint okozta káros hatásokkal szemben, lehetőséget teremt csökkenteni a cukorbetegség valószínűségét és könnyíteni a már kialakult különböző formáinakkezelését. Anyagcsere szabályozó hatása, az immunrendszer folyamatira és a gyulladásos folyamatokra, lehetővé teszi, hogy allergia- és gyulladás ellenes készítményként használjuk. Képes csökkenteni különféle külső tényezők káros hatásait, kezdve az ipari szennyeződéstől és vírusterjesztőktől, egészen a háztartási allergénekig.

A dihydroquercetin meggátolja a normális sejtek átváltozását degeneratív sejtekké, lassítja a daganatos szövetek terjedését, ezért fogyasztása csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának lehetőségét.

Kondroitin szulfát

Az ízületi porc pusztulásának egyik oka a benne lévő kondroitin szulfát csökkenése. A kondroitin szulfát a mukopoliszacharidok osztályába sorolt anyag, a porcszövet legfontosabb strukturális komponense. A kondroitin szulfát részt vesz a csontszövet, ínszalag kialakításában, valamint az érfalak rugalmasságának fenntartásában. Érdekesnek tűnik a kondroitin szulfát még egy tulajdonsága: részt vesz a kolloidok kialakulásában és megakadályozza a savak lerakódását a vizeletben, ezzel gátolva a vizeleti kövek kialakulását. Számos kutatás kimutatta, hogy a kondroitin szulfát nemcsak megakadályozza az ízületi porcszövet pusztulását csontkopás és csont-gyulladás esetében, de ösztönzi a szövet újratermelését is. A kondroitin szulfát használata esetén javul a végtag- és hátgerinc ízületek mozgása, csökken vagy elmúlik a fájdalom valamint az ízületi roppanások száma.

20 kapszula /0,30g
Ár: 3120 Ft.-
280 pont


 

Revimite (új) - Új fogalom a dietetikában

 

FŐBB ÖSSZETEVŐK TULAJDONSÁGAI

 

 

 

 

 

Alkalmazható:

 

 • elsődleges és másodlagos immungyengeség
 • antioxidáns státusz csökkentése
 • atherosclerosis (az artéria-fal megkeményedésével járó érelmeszesedés)
 • cukorbetegség
 • különböző eredetű vérszegénység
 • vitamin és mikroelemek hiánya diétázás és éhezés következtében
 • fokozott fizikai aktivitás

100 gramm (g)

 

Az árpa és szőlő magvak kivonatait magas természetes antocián tartalmuk miatt a vizuális elemző képesség fenntartására ajánlják.

 

A ginszeng kivonat növeli az emberi szervezet alkalmazkodó képességét a fizikai és érzelmi túlterheltséggel szemben. Javasolt depresszió, pszichikai és fizikai túlterheltség esetén, a szervezet védőfunkcióinak növelése érdekében. Mi több, a ginszeng aktiválja az endogén superoxide dismutase-t – a szervezet két legfontosabb antioxidáns rendszerének az egyikét.

 

A pektin és szója izoflavon a szabadgyököket kötik meg, növelik a szervezetben az antioxidáns enzimek aktivitását, gyorsítják az anyagcsere mérgező termékeinek eltávolítását a szervezetből az antibiotikumok és más gyógyszerek használata után.

 

A lecitin hozzájárul a csontvázizomzat megerősítéséhez, gyorsítja a tejsav anyagcseréjét, segít gyorsan helyreállni a kimerítő tréning és intenzív sportolás után.

 

Az echinacea poliszacharidok immunserkentő és mérsékelt gyulladáscsökkentő hatással bírnak. A poliszacharidokban érvényesül az echinacea immunserkentő hatása. Gátolják a streptococcus, staphylococcus, kólibacilus, influenzavírus és herpesz elterjedését, elősegítik az indukciós interferon képződését.

 

Fruktóz – a szénhidrátok egyik alapvető összetevője, glükóz izomer, monoszacharidok csoportjához tartozik és az egyik legfontosabb természetes cukor. A fruktóz kedvező hatást fejt ki az emberi testre hosszú ideig tartó feszültség esetén, stabilizálja a vér cukorszintjét és erősíti az immunitást.

 

A ginszeng javítja az immunitást, az agy vérkeringését, erősíti az ereket és a memóriát. Azon kívül, parazitaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, pótolhatatlan a csont-és izomrendszeri betegségek kezelésénél, csökkenti a vér koleszterin szintjét.

 

A gránátalmalé egy általános erősítő szer, többek között a hosszú betegségek utáni lábadozás időszakában, a krónikus fáradság szindrómája és a munkaképesség csökkenése esetén.

 

A zöld tea kivonata aktivizálja a vérkeringést, ellátja a sejteket oxigénnel, a bőr védő tulajdonságait erősíti. A teában található koffein egy serkentőszer. Hatva a központi idegrendszerre (fej és gerinc) a koffein erősíti a lélegzést, növeli és erősíti a szívverést, gyorsítja az anyagcserét, ezáltal élénkségi érzetet ébreszt, „leveszi” a fáradságot és álmosságot. A koffein serkenti az erek szűkülését, ami képessé teszi az erek kitágulása következtében keletkező fejfájások enyhítését, ezen kívül javítja az izomtónust és mozgáskoordinációt.

 

A zabfű kivonat jelentős mennyiségű aminosavat, enzimet, flavonoidot, saponint, szigmasterint, vitaminokat, makro-mikro nyomelemeket tartalmazz, hozzájárul a jobb zsíranyag cseréhez és általában az emberi szervezet egész anyagcseréjéhez.

 

Az élesztő kivonata az aminosavak és B vitaminok forrása. Gyorsítja a kollagén-és elasztinszintézist, ezáltal rugalmasabbá téve a bőrt.

 

A B1 vitamin (tiamin) támogatja a szervezet immunrendszerét. Alapvetően a nyálkahártyák normális állapotát biztosítja, részt vesz a vörösvérsejt képződésben és a szénhidrátok anyagcseréjében, a szervezet leghatásosabb energiaforrása. Ezen kívül, a B1 vitamin (tiamin) optimalizálja a megismerési és gondolkodási tevékenységet. Pozitív hatást gyakorol az energiára, növekedésre, normális étvágyra, tanulási képességre, nélkülözhetetlen a bél, gyomor és szív izomtónusának fenntartásához.

 

B3 vitamin (nikotinamid) – egy sejtben rejlő erőforrás, amely optimalizálja a központi idegrendszerben az izgultság és higgadság mérlegét.

 

B6 vitamin (pyridoxine) nagymértékben befolyásolja az emberi szervezet fizikai és pszichológiai állapotát. Nélkülözhetetlen az idegrendszer és az agy normális működéséhez, a nukleinsavak szintéziséhez.

 

Minden ember szervezetében átlagosan 4-5 gr. vas található és több mint 50%-át a vörösvérsejt hemoglobinja tartalmazza. A hemoglobin a légzés egyik legfontosabb feladatát látja el – kapcsolódik az oxigénnel és eljutatja azt a szöveteknek. A vas második nagyon fontos biológiai feladata a szervezetben – aktív részvétel a szervezet oxidálási folyamatában az enzimeken keresztül. A vas serkenti az anyagcserét a sejten belüli folyamatok során, egyben nélkülözhetetlen része a protoplazmának és sejtmagnak. És végül, a vas egy igazi vérképző elem, amely fontos szerepet játszik a vér szerkezetének normalizálásában.

 

A szerves savak segítenek fenntartani a homeosztázist és a vér Ph értékét.

Használat: Kiegészítő forrásaként, B1, B3 és B6 vitamin, vas, koffein, izoflavon, polifenol anyagok oxycinnamic és szerves savak. Felnőtteknek 1 hónapon keresztül 1 teás kanál(10 g) 1-2 alkalommal naponta evés közben.

Ellenjavallat: intolerancia, terhesség és szoptatás esetén

Kiszerelés: Tubusos paszta 100 g
Ár: 4010 Ft.-
300 pont


 

 

Ensil (új) - Légzőszervi szövetek regenerációja

 

 

 

JAVALLAT:

 • különféle típusú immunhiányok
 • daganatos megbetegedések megelőzése
 • súlyos sérülések és betegségek utáni rehabilitáció
 • szívroham és szélütés utáni rehabilitáció
 • műtét előtti és utáni időszak
 • ízületek és hátgerinc degeneratív megbetegedései
 • légzőszervek krónikus betegségei
 • bél, gyomor és húgyúti krónikus megbetegedések
 • a szervezet oxidációs folyamatainak zavara
 • hypovitaminose
 • megnövelt fizikai leterheltség
 • anyagcserezavar
 • idő előtti öregedés megelőzése90 kapszula 0,31 g (90 kapszula 0,31 g)

 

 

FŐBB ÖSSZETEVŐK TULAJDONSÁGAI:

 

Koenzim Q10 molekula - alapvető szerepe van a sejtek energianyerő anyagcsere folyamatainak redoxirendszereken keresztül végbemenő útvonalaiban, jelentős az antioxidáns, daganatok kifejlődését lassító, antiatherosclerotic hatása, normalizálja a vér zsíranyag összetételét és javítja reológiai tulajdonságait. Növeli a szív izomzatának összehúzó képességét, javítja a szívizom vérkeringését. Hozzájárul ahhoz, hogy a szívbetegek nagyobb leterheltséget bírjanak el, vérnyomáscsökkentő, immunmoduláló, antiallergén és májvédő hatású. Javítja a külső lélegzési funkciót, szabályozza a vér glükóza szintjét.  Javítja a reprodukciós funkciót. Még az alábbi esetekben is jelentős szerepe van a koenzim Q10-nek: intenzív sportolás, szívizom zavar, szívritmus zavar, szívbillentyű-betegség, bypass műtét, szívátültetés, citotoxikus kezelés, májzsugor, májgyulladás, zsírmáj, izomsorvadás, súlyos izomgyengeség, csontritkulás, női és férfi meddőség, immunhiány, allergia, mellrák, örökölt mitokondriális betegség, a szervezet idő előtti öregedése, daganatos megbetegedések megelőzése és komplex kezelése.

 

Nikotinamid. A NAD és NADP fontos eleme, melyek részt vesznek a sejt antioxidációjában. Szerepe van a zsírok, fehérjék, aminosavak, purin anyagcseréjében, a szövet légzésében. Nem fejt ki jelentős értágító hatást, használata során nem érezhető „vértódulás” az agyba. A nikotinamid olyan jelenségeknél szükséges, mint: a  hypo és avitaminosis, a szervezet megnövekedett nikotinsav igényének kielégítése, nem teljes értékű és egyensúlytalan táplálkozás, felszívódási zavar, gyors fogyás, cukorbetegség, hosszantartó láz, a gyomor sebészeti eltávolítása, máj és epe megbetegedések (akut és krónikus hepatitis, májzsugor), pajzsmirigy túlműködés, krónikus fertőzések, bél és gyomor betegségek (gyomorhurut, vastag-és vékonybél gyulladás, gluténszenzitív enteropathia, állandó hasmenés, trópusi hasmenés, Crohn-betegség), rosszindulatú daganatok, hosszantartó stressz.

 

A folsav nélkülözhetetlen az ér, vér és immunrendszer növekedéséhez, az új sejtek létrehozásához és egészséges fenntartásához, ezért megléte kiemelten fontos a szervezet kifejlődése szakában. A DNS replikáció folyamata a folsav részvételét igényli és ennek a folyamatnak a megzavarása megnöveli a rákos daganatok kialakulásának esélyét. A folsav hiányától elsősorban a csontvelő szenved, melyben a sejtek aktív osztódása történik. A sejtek a csontvelőben képződő vörösvérsejtek elődjei, folsav hiányában méretükben megnövekednek, úgynevezett megaloblast-ot képeznek és kialakul a vérszegénység.

 

Az echinacea (kasvirág) gyógyító hatású különböző betegségek esetén, mivel növeli a szervezet önvédő funkcióit. Használható krónikus gyulladás, ionizáló és ultraibolya sugárzás, kemoterápiás gyógyszerek és hosszantartó antibiotikumos kezelés által legyengült immunrendszerek esetén.

 

Borostyánsav. Erőteljesen gyógyító hatással bír mellékhatások és rögződések nélkül. A borostyánsav hatása a szervezetre óriási,

-         a legtöbb szerv működését látványosan javítja: agy, szív (erősíti és táplálja), vese (feloldja a köveket), máj, stb

-         gátolja a daganatok kifejlődését, a már meglévő daganatok fejlődését fékezi

-         immunerősítő

-         serkenti az inzulinképzést, ezáltal csökkenti a vér cukortartalmát, ami a hosszú élet egyik fontos tényezője

-         helyreállítja az idegrendszer működését

-         stresszoldó

-         erősíti más gyógyszerek hatását

-         fékezi a gyulladásos folyamatokat (helyreállítja a hisztamin és szerotonin mértékét)

-         hatástalanít különféle mérget (többek között a dohányzás, italozás, kábítószerezés termékeit)

-         növeli a szervekben és szövetekben a mikrokeringést

-         aktivál egy sor létfontosságú enzimet, stb

 

L-karnitin. Mivel a sejt belső energiájához szükséges zsírsavak nem képesek önállóan bejutni a mitokondrium belsejébe, szállítójuknak a karnitin lép fel. Ebben az értelemben jelentősége olyan mértékű, hogy ezen anyag bármilyen mértékű hiánya kedvezőtlen kihatású az emberi test szinte összes szervére és rendszerére. Az L-karnitin egy rendkívül népszerű pótolható aminosav, aminek nem csak rendkívüli zsírégető hatást tulajdonítanak, hanem olyan szerként is ismert, amely ápolja a szívizmokat és az immunrendszert.

 

B vitaminok csoportja, katalizátori szerepet betöltve, elősegíti a szervezetben lezajló kémiai folyamatok felgyorsulását, valamint az energiacserét egészében. Egy vagy több vitamin hiánya a csoportból csökkenti az immunrendszer védekező képességét a fertőzésekkel és daganatos jelenségekkel szemben. A B vitaminokat, általában, az immun-és idegrendszer normális működésének fenntartásához használják.

 

A B1 vitamin (tiamin) támogatja a szervezet immunrendszerét. Alapvetően a nyálkahártyák normális állapotát biztosítja, részt vesz a vörösvérsejt képződésben és a szénhidrátok anyagcseréjében, a szervezet leghatásosabb energiaforrása. Ezen kívül,  a B1 vitamin (tiamin) optimalizálja a megismerési és gondolkodási tevékenységet. Pozitív hatást gyakorol az energiára, növekedésre, normális étvágyra, tanulási képességre, nélkülözhetetlen a bél, gyomor és szív izomtónusának fenntartásához.

 

B5 vitamin (pantoténsav). Megakadályozza a vérszegénység bizonyos fajtáinak a kialakulását.

 

B6 vitamin (pyridoxine) biztosítja a neuronok beolvadását a glukózába, vagyis energiával látja el az idegrendszert. Ezen kívül pótolhatatlan a nukleinsavak színtéziséhez, a normális sejtnövekedéshez és osztódáshoz.

 

A C és E vitaminok erős antioxidánsok, nélkülözhetetlenek a szövet növekedéséhez és regenerációjához. A szabad gyököknek állított „csapda”.Ár: 8900 Ft.-
760 pont

 

 

Revifort (új) - Onkoprotektor széles spektrumú fellépés.

 

 

 

JAVALLAT

 

 • különböző stádiumban lévő daganatos betegek patológiai megelőzése komplex kezelés keretében
 • különféle immunhiányok
 • autoimmun betegségek (multiplex sclerosis, vesegyulladás, reuma, scleroderma, lupus (SLE), stb
 • májgyulladás
 • cukorbetegség
 • szív-és érrendszeri patológia
 • az idő előtti öregedés megelőzése
 • anyagcserezavar60 kapszula, 0,6 g (60 db 0,6 g)

 

 

 

FŐBB ÖSSZETEVŐK TULAJDONSÁGAI:

 

Shii-Take, a leginkább feltérképezett gyógyhatású gomba, bizonyított gyógyszertani hatással. A shii-take erős rákellenes hatást gyakorol. Lentinan poliszacharidot tartalmazz, ami egy  В-1,6-1,3-D glukán, polivalens hatással van a szervezetre: meggyorsítja a makrófágok, természetes ölősejtek, citotoxikus T-limfociták megérési idejét, számon tartja életidejüket, indukálja és erősíti a makrófágok, természetes ölősejtek és citotoxikus T-limfociták litikus aktivitását. Nyilvánvalóvá válik, hogy a B-1,-1,3-D glukánok úgy aktiválják a  leukocitákat, hogy azok aktívabban és ügyesebben támadják a daganatos sejteket. A lentinan ösztönzi e sejteket a tumorgátló enzimek létrehozására (citokin, TNF, IL-1).

A citotoxikus T-limfociták és természetes ölősejtek lentinan által történő ösztönzésekor az idegen sejtek elpusztítása történik perforin és granzym fehérjék segítségével. Felismerésük során a leukociták szorosan megközelítik őket, és perforint spriccelnek a sejtre, ami azonnal beépül a külső membránba. Mindezek által rések keletkeznek, melyeken keresztül a sejt folyadékot veszít és elpusztul. Amennyiben a perforinok nem eléggé hatékonyak, úgy granzymek kerülnek alkalmazásra, amelyek a sejtmagot pusztítják el. Csak lentinan alkalmazása a daganatos betegek gyomrában IL-1 és tumor nekrózis faktor kialakulásához vezet. A lentinan alkalmazása a rákos betegeknél ugyancsak indukálja az interferon és IL-2 kialakulását. A shii-take-ből kinyert egyéb poliszacharidok is daganatgátló és immunserkentő hatással bírnak. Olyan poliszacharid került kinyerésre, amely mannan-peptidet (KS-2) és emitanint tartalmazott, ami által a daganat növekedése jelentősen mérséklődött. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a megtisztított poliszacharid nem mérgező, az immunreakció erősödéséhez vezet, ösztönzi a daganat visszafejlődését, akár eltűnését 5 hét alatt szarkóma, ascites hepatoma, Ehrlich carcinoma és más tumor esetén, valamint megakadályozza a kémiai karcinogenézist. A shii-take különösen hatékony a gyomor, tüdő és bőr daganatok kezelésénél. Meggátolja a daganatok folyamatos növekedését és az áttétek kialakulását. Japánban a lentinant gyakran használják a kemoterápiás kezeltek immunfunkcióinak javítása céljából, hiszen köztudott, hogy a kemoterápia alkalmazása jelentősen csökkenti a beteg immunitását.

 

A reishi gomba (ganoderma) egy értékes eszköz az új képződmények ellen. A rákbetegségeket kutató nemzeti központ és a Suzukai egyetem agrokémiai szakának (Japán) együttműködése következtében, 1980-ban kimutatták a reishi legerősebb ß glukánját (GL-I-2a-ß). A reishi ß-glukán felgyorsítja az immunkompetens sejtek beérését, többszörösen meghosszabbítják a makrófágok, természetes ölősejtek és citotoxikus T-limfociták élettartalmát, úgy serkentik őket, hogy addig nem látott citotoxikus aktivitást fejtenek ki mindenféle atipikus sejttel szemben. Megnövelik a TNF-a, IL-1 és IL-6 tartalmát. Azon kívül kimutatható, hogy a reishi ergoszteroljai közvetlen elnyomó hatással vannak a tumorra. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a reishit használó paciensek jobban vészelik át a kemoterápiás és sugárterápiás kezeléseket. Náluk nem észlelhető a leukociták és immunmutatók kifejezett csökkenése.

 

Maitake, a mikológia „feljövő csillaga”, egy gomba, melyet viszonylag nemrégen, 30 éve kezdtek aktívan kutatni. Bizonyított, hogy a maitake kivonat napi használata erősíti az immunrendszert és jelentősen csökkenti a rákbetegség kialakulásának kockázatát .A maitake tumor ellenes hatása igen jelentős, meglelhető benne a béta-glukán, melyet Gri-fon-D-nek neveztek el. Egyedülálló szerkezete van és egyike a legerőteljesebbeknek az eddig feltárt daganatellenes poliszacharidok közül. A maitake felerősíti a makrófágok citotoxikus aktivitását, csökkenti a rákkeltő anyagok hatásait, anti-metastatic tevékenységet fejt ki. A kutatások kimutatták, hogy a maitake kivonat használata után, a ráksejtek pusztítását az aktivált immunkompetens sejtek végzik el. Ezen kívül, a maitake meggátolja a daganat véredényképződését, a gyors elrákosodást.

A maitake ösztönzi a ráksejtek aktív sejtelhalását és az IL-6 terméket, amely híres a rákellenes küzdelemben és a különböző lymphokinok szintézise terén. Maitake béta-glukán kiemelten aktív a hormonok hatásának ellenálló prosztata ráksejtekkel szemben. Hatásos a húgyhólyag daganatra. Az általános hatás mellett, a maitake mégis szervspecifikusságot tükrözz, amely elsősorban a mellrák, méhrák, petefészek daganat, prosztatarák és húgyhólyag tumor kezelésénél nyilvánul meg.

 

Cordyceps. Kínában a népi gyógymód egyik alapvető szere immár 1200 éve. A kínai orvosok az alábbi betegségekre használják: az egészség megerősítése, különféle betegségek megszüntetése, az általános közérzet javítása, hörghurut, tüdőgyulladás, koszorúér, hólyaghurut, vesegyulladás, akut veseelégtelenség, májgyulladás, cirrózis, reuma, idő előtti öregedés és ez messze nem az egész felsorolás. Kifejezett immunszabályozó és daganat ellenes tulajdonsággal rendelkezik, az immunitást szabályozó szervek működésének normalizálásával hatékony az autoimmun betegségek kezelésére, mint: scleroderma, lupus, reumás ízületi gyulladás. A cordyceps bakteriosztatikus hatással van több tucat kórokozó baktériumra, gyulladáscsökkentő és hatékonyságában túlmutat a hidrokortizonnál. Javítja az ér-és szívrendszer működését, segít átvészelni a sugár- és kemoterápiás kezelést.

 

Lángvörös kasvirág illóolajakat, hasznos gyantákat, az egészséghez nélkülözhetetlen szerves savakat, vitaminokat és egyedülálló természetes antioxidánst (ehinotsin és ehinolon) tartalmazz. A kasvirágban található gyógyító hatású, élettanilag rendkívül fontos vitaminok és nyomelemek rendkívül gazdag palettáját találjuk: A, C, E vitamin, magnézium, mangán, kálium, nátrium, stb. Ez a csodálatos növény tápanyagokban rendkívül gazdag, a vérszerkezet javításához és a vörösvérsejt képződéséhez nélkülözhetetlen vasban, az idősebb kórban fontos erős csontozatért és fogazatért felelős kálciumban, a különféle betegségek elleni védekezés fontos elemében a szelénben, az operációk után nélkülözhetetlen, az egészséges szövetek képződését elősegítő sziliciumban. Mindezen elemek erősítik az immunitást, javítják az anyagcserét, antiallergiás, antimikrobiális, vízhajtó, vírusellenes, rákellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Baktériumok, vírusok, gombák  és kórokozó mikrobák ellen küzd, aktiválja és mozgósítja a szervezet minden védőerejét a betegség ellen irányuló harcban. Ezáltal kiválóan serkenti az egészséges sejtek növekedését, az antitestek kitermelését, pótolhatatlan eszköz a szellemi és testi kimerültség esetén, élhetőbbé teszi a kemoterápiás kezeléseket.

 

A tengeri hínár sokféle és nagy mennyiségű B vitamint és részelemeket tartalmazz. Jelentős erősítő és méregtelenítő hatást gyakorol a szervezetre: serkenti a gyomorbél és máj működését, a hemoglobin szintézisét, a vörösvérsejtek kialakulását, valamint az egészséges szövetek növekedését, hozzájárul a koleszterin szintjének csökkenéséhez, javítja a pajzsmirigy működését, az anyagcserét és immunitást.

 

Ár: 26700 Ft.-
2360 pont

 


 

 

Renefort (új) - Vesevédő

 

 

RENEFORT - Vesevédő

 

Gyulladáscsökkentő hatással van a vese működésére, antioxidáns, mérsékelten görcsoldó és vizelethajtó hatású. Oldja a veseköveket, amelyek húgysavból és oxálsavból termelődik. Korlátozza a veseelégtelenség kialakulását.

Összetétel: Magnézium-oxid, vörösáfonya levél, zsurló fű, csipkebogyó kivonat, rozmaring kivonat, ascorbin sav (C vitamin), hibiszkusz kivonat, takoferol acetát (E vitamin), béta-karotin, dipidrokvertsetin, koenzim Q10, citrom sav, natrium citrát, mikrokristályos celluloz, kalcium stearat, szilícium-dioxid

20 kapszula a 0,39 g (20 kapszula 0,39 g)

Alkalmazható:

 

 • krónikus pyelonephritis (a vese súlyos bakteriális megbetegedése)
 • cystitis (húgyhólyaggyulladás)
 • húgykövesség
 • krónikus glomerulonephritis (a vesék kétoldali, nem bakteriális gyulladása)
 • nephroptosis (a vese süllyedése)
 • húgyúti fejlődési rendellenességek
 • krónikus veseelégtelenség

AZ ÖSSZETEVŐK FŐBB TULAJDONSÁGAI:

 

Az antioxidánsok inaktiválják a szabadgyököket és lassítják az új gyökök láncreakciójának kialakulását.

Ilyenek a bioflavonoidok – rutin, dihydroquercetin, hesperidin, E vitaminok, béta-karotin, koenzim Q10 valamint szuperoxid-dizmutáz. Az antioxidánsok csoportban működnek kiegészítve egymást. Tevékenységük elősegíti a szervezet növekedését, energia kitermelését, a fertőzések elleni harcot és inaktiválnak számos kémiai szert és salakterméket. A hesperidin, dihydroquercetin és koenzim Q10 nem csak sejtszintű energia felszabadítók, hanem erős membrán stabilizátorok is, amelyek visszatartják a gyulladások és szabadgyökös reakciók folyamatait.

Kutatások kimutatták, hogy az antioxidánsok elősegítik a szervezetben a szövetek károsodásának csökkenését, a gyógyulás folyamatának gyorsítását és a fertőzésekkel szembeni ellenállást.

 

Koenzim Q10. Az USA, Japán, Nyugat Európa számos klinikai vizsgálata bizonyította, hogy az anyagcsere következtében keletkező szív-és érrendszeri betegségek kialakulásában, az immunrendszer kórtanában, idő előtti öregedésnél, túlsúly esetén a keresendő ok – a szervezet hiányos energia termelése, az energiát termelő sejtek sérülése.

A koenzim Q10 kontrolálja és csökkenti a vérnyomást, helyre állítja és szinten tartja a szívizom és koszorúér energia cseréjét, meggátolja az iszkémiás szívbetegségek, koszorúér trombózis, szívinfarktus kialakulását. Erős természetes immunmodulátor, gyorsan és hatékonyan helyreállítja az immunrendszer funkcióit, aktiválja a szervezet mikrobák és vírusok elleni védettségét. Teljes mértékben a koenzim Q10 hatékony immunerősítő tulajdonsága az alábbi esetekben figyelhető meg: periodontitis és daganatok, a sérült szövetek gyógyulásának elősegítése, rosszindulatú sejtek növekedésének lassítása.

 

Dihydroquercetin. Kémiai összetétele alapján egy természetes szabvány antioxidáns. Az emberi szervezet egyik legfontosabb antioxidáns anyaga. Ezen kívül jelentős gyulladás- és allergia ellenes hatású, erősíti az érfalakat és hajszálereket, megszünteti az ödémát, felgyorsítja a szövetek regenerációját, csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

A dihydroquercetin meggátolja a sejtmembrán elpusztulását, csökkenti az érpermeabilitást, kedvezően hat a bőrre a kollagén és elastin szintézisének elősegítésével, ami nemcsak a bőr rugalmasságát tartja fent, hanem segít megszabadulni a különféle bőrproblémáktól (akne, mitesszer, stb). Fenntartja az emésztési rendszer normális működését. Ösztönzi a gyomornyálkahártya megújulását, meggátolja a gyomorfekély terjedését, elősegíti a gyomor- és nyombélfekély gyógyulását, csökkenti a bélizom görcsöket, serkenti a máj működését.

Ez a bioflavonoid javítja a mikrocirkulációt, a koszorúér véráramlását és a szívizom kontraktilitását, normalizálja a vér koleszterin szintjét, csökkenti a vér viszkozitását és elősegíti visszaállítani a szívritmust. Ezen túl csökkenti az érelmeszesedést, az infarktus és gutaütés kialakulásának kockázatát. Mint vasoprotectiv szer, a dihydroquercetin jelentősen lassítja a krónikus vese-és májelégtelenség terjedésének ütemét azáltal, hogy csökkenti a máj- és vesezsugorodás kialakulásának kockázatát.

 

Hesperidin – a citrusfélék bioflavonoidja, reparatív és angioprotectiv tulajdonságú. Potencírózza a dihydroquercetin hatását. Javítja a szövetek vérkeringését, elősegíti a szövet gyulladásának megszüntetését és gyors regenerációját. Bizonyítást nyert, hogy a hesperidin szabályozza az aktív sejthalál ütemét és meggátolja a vesezsugorodás és veseelégtelenség kialakulását.

 

A piros áfonya levele 9%-ban arbutin glikozidet, vakcinint, likopint, hidroxinont, savakat (ursolic, borkő, gallusz, quinic és ellagic), tannint és hyperosidét tartalmazz.  Antimikrobiális, gyulladáselleni és kötőanyag hatású, ami a növényekben megtalálható fenolos arbutin glikozid, ursolic sav és fitoncid következménye. A levelek fitoncid tartalma csökkenti a staphylococcus aureus baktérium növekedését. Flavonoidok, vitaminok, ursolic sav és cserzőanyag tartalmuknak köszönhetően, ezen készítmények kötőanyag és hajszálér erősítő tulajdonságuak, demineralizáló hatást váltanak ki, növelik az antibiotikumok hatásfokát, elősegitik a fagocitózist és a szervezet egyéb védekezőképességét. A piros áfonya levelei ösztönzik a maradék nitrogén, karbamid, kreatinin vizelet átal rörténő eltávolitását a szervezetből mind vizelethajtó, mind hiperozid anabolikus hatásának következtében. A piros áfonya leveleiből készült készítmények ösztönzik az epeszekréciót. A piros áfonya leveleit felhasználják vizelethajtó, fertőtlenitő, demineralizáló és nitrogénszabályozó szerként az alábbi eseteknél is: hólyaghurut, vesekő, köszvény, vesegyulladás. Az áfonyakivonatot, mint segédeszközt az állapotos nőknél cukorbetegség és vesekárosodás esetén is használják.

A citromsav és nátrium-citrát elősegítik a vizelet lúgosítását és Ph értékének optimalizálását, ami jelentősen növeli az olyan sók feloldódását, mint az urát és oxalát.

 

A rozmaring jó frissítő szer. Kedvezően hat az alacsony vérnyomásra. Illóolajai elősegítik a sejtmembrán stabilizálását és lassítják a veseelégtelenség kialakulását.

 

A hibiszkusz nagy mennyiségű szerves savat és polifenolokat tartalmazz. Javítja a mikrokeringést a gyulladás területén, erősíti az ereket. Gátolja a vesezsugor kialakulását. Enyhe vizelethajtó és vérnyomáscsökkentő hatású.

 

A mezei zsurló flavonoidokat, szilicium-, oxál-, alma-, akonit-, aszkorbinsavat, karotént, cserző anyagot és gyantát tartalmazz. Az összetevők nagy biológiai aktivitásának köszönhetően, a zsurló jelentős gyulladáscsökkentő és vérzéscsillapító hatású.

 

A csipkebogyóban szerves savakat (köztük citromsavat), pektint, cserző- és színező anyagokat, makro-mikro részecskéket, B,P,K és E vitaminokat találunk. A csipkebogyó növeli a szervezet ellenálló képességét különféle influenzás és fertőző betegségekkel szemben, segít leküzdeni a fizikai és szellemi fáradságot, erősíti a vérfalakat, védi a nyálkahártyát a húgyúti traktusban, segít a fejfájás ellen. A csipkebogyó csökkenti a húgysav szintézisének ütemét és hatékony a vesekő és köszvény kezelésében.

 

A magnézium a sejtmag alkotó eleme és fontos szerepet játszik a szív- és érrendszer, izom- és idegrendszer működésében. A magnézium fiziológiai szerepe abban rejlik, hogy koenzimként vesz részt egy sor fontos enzimatikus folyamatban. A magnézium strukturális komponense az enzimek széles körének (kb. 300). Ebben rejlik a magnézium szisztematikus hatása a szervezet energetikai folyamataira, elsősorban az energiát használó szervekre és szövetekre ( szív, idegrendszer, izomzat ). Cardioprotectiv hatású, mivel kedvezően hat a szívre szívritmuszavar esetén, szívkoszorúér betegség esetén, így szívizominfarktusnál is (a magnézium javítja a szívizom ellátását oxigénnel, lecsökkenti a sérült terület terjedelmét). Egyben értágító és vérnyomáscsökkentő. Stresszoldó makrorészecske, normalízáló hatású az idegrendszerre és fontosabb tartományaira idegfeszültség, depresszió, idegösszeomlás esetén, elősegíti a koleszterin szinten tartását kolloid állapotban, ezáltal gátolja lerakodását az érfalakon. A húgyúti rendszerben gátolja a kálcium hatását, kiszorítva őt a húgy- és oxálsav sójából, ezáltal híggá téve őket, ami különösen fontos a vesekövek felbomlásához. 

Használat: Kiegészítő forrásaként C és E vitamin, magnézium, Arbutin, gesperedin, béta-karotin, koenzim Q10.  egy kapszula evés közben, 2 alkalommal naponta.

 

Ellenjavallat: intolerancia, terhesség és szoptatás esetén.

 

Ár: 3120 Ft.-
280 pont

 

 

 


 

 

 

 

Ardiliv

Fő összetevők: articsóka kivonat, szőlőlevél kivonat, eper kivonat, rezveratrol, flvonoid

- Krónikus mérgezés
- Hepatitis
- Alkohol, kábítószer okozta májkárosodás
- a máj méregtelenítést
- Zsírmáj
- Májzsugor
- máj rák megelőzése

Ár: 4010 Ft.-
360 pont

 

Asztali nézet